2010. augusztus 18., szerda

Az új masina.

Íme a mai napi szerzeményem. Hirtelen jött gondolat ihlette. Bár már régóta érlelődik bennem, hogy nekem kell ilyen.
Az úgy volt, hogy elvittem az én két sárkánykámat, meg Anyukámét, és az egyik foltvarrós társam varrógépét a szervízbe kis nyár végi regenerálódásra. Megtöltöttem gyorsan a kicsiny boltot megújjulni vágyó varrógépekkel. Csak úgy megkérdeztem nem-e tudnak eladó régi asztali lábbalhajtós Singert. Nem tudtak egyet sem, de felírtak a listára. Ebéd után csörög a telefon, egy nénike szólt benne, hogy neki lenne egy olyan varrógépe, amilyet én keresek. Délelőtt éppen arra járt és megkérdezte, hogy kell-e valakinek lábbalhajtós Singer. Hazafelé pontosan útba esett. Megnéztük, megszerettük, hazahoztuk, s most itt van a teraszunkon és várja, hogy ki merjem próbálni. Még nagyon befűzni sem tudom. Nagyobb használat előtt még jó alapos generálozásra szorul a drága. Tiszítás, olajozás, apró alkatrész csere.
Ez az előszülinapi ajándékom. :-)

6 megjegyzés:

  1. Az anyukámnak pont ilyen gépe van. Nagyon szépen varr a mai gépekhez képest!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is van egy ilyen a pincében, a párom hozta haza egy ismerősünktől, aki épp megválni készült tőle egy lomtalanításkor. Én szégyenszemre még ki sem próbáltam, de állítólag működik!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek ezek a régi gépek, nekem is van 4 különböző, ilyen is:)

    VálaszTörlés
  4. Anyukámnak is van egy ilyen gépe, régen én is varrtam vele. :)) De most már csak áll szegény a szobában, és nem használjuk. Olyan öreg, hadd pihenjen. :))

    VálaszTörlés
  5. Csodásak ezek a régi varrógépek!Szerelmesük vagyok!!!!!Gyönyörű !!!!

    VálaszTörlés
  6. Hasznald batran ! En egy oreg sublotot mentem megnezni, mikor az enyem egy sarokbol ramkoszont. 1500,- Ft-ert vettuk meg. Meg az autoba is segitettek betenni. Gyorsan haza is vittuk nehogy meggondoljak magukat. Nagyon sokat varrtam vele ! Es sosem hagyott cserben. Legfeljebb az ekszijat kell cserelni neha. A hangja utanozhatatlan :-)

    VálaszTörlés