2011. augusztus 1., hétfő

Itt vagyok!

Jól eltűntem. De meg volt az oka. Egy jó hosszút pihentünk végre együtt meg külön is.

Előbb Bükkszentkereszten töltöttünk négy napot kettesben Szabó Gyuri bácsival és Hegedűs Pista bácsival. A négy nap alatt rengeteg ősi tudást kaptunk tőlük, amit igyekszünk majd hasznosítani. Az idő nekünk kedvezett. Gyűjtöttünk sok hasznos gyógynövényt és rengeteg gyógynövényekkel és használatukkal kapcsolatos tudományt.

Aztán hazajöttünk két napra, átvettük a gyerekeket a nagyiktól. Mostam, pakoltam és újra útra keltünk, ezúttal együtt öten. Nyaralásunk célpontja Pécs volt. Útikönyvünk Bartos Erika Hoppla meséi volt. Természetesen felfedeztünk sok más szép helyet Pécsen és környékén.
Kozármislenyben volt a szállásunk, egy három napraforgós házban laktunk. A ház igényesen kialakított, tiszta szállással vártak bennünket. Itt megnézhetitek, milyen szép volt maga a ház és a belsőrész, ami a gazda keze munkáját dícséri.

Az időjárás nem nekünk kedvezett. Kánikulában indultunk és esős, változékony, kiszámíthatalan idő fogadott bennünket. Ez miatt egy napon tudtunk csak túrázni, pedig mindig sokat kirándulunk egy nyaralás alkalmával. Most inkább várost néztünk, barlangot látogattunk.

Az egyik legjobb élményem a maci bolt volt. Lőrincnek megígértem, hogy választhat egy mackót a boltban. A bolt kicsinyke, de teli van szebbnél szebb mackókkal. Nem csak mackókkal van tele, hanem van valami varázsa, ami behúz, ott marasztal, vonz. Pár perc után kiderült, hogy a Brummogda tulajdonosa is foltvarr. Ezután még nagyobb volt a visszavágyódásom abba a boltba.

A gyerekek a belvárosban felállított szobrokat szerették a legjobban és a vizes medencéket, csobogókat, lépcsőket, szökőkutakat.

Jakab hegyen jártunk az egyetlen túrázás alkalmával. Hosszú, de gyönyörű úton jártunk. Volt benne sétálós mohaszőnyeg, volt sziklás kapaszkodó, természetes kilátó. Gyönyörű táj.

Egyik nagy csalódásunk az állatkert volt. Sajnos nagyon rossz körülmények vannak a pécsi állatkertben. Látszik, hogy igyekeznek szinten tartani, újítani.

A majd két hét szépen elrepült, most próbálunk visszaszokni a dolgos nyári hétköznapokba.


3 megjegyzés:

  1. Mi is most jöttünk meg Abaligetről. :)

    VálaszTörlés
  2. Akkor nektek sem volt melegetek...! :-(

    VálaszTörlés
  3. Mi is Kozármislenybe fogunk menni! Szintén Pécs és környéke lesz az úticél. :)

    VálaszTörlés