2010. március 29., hétfő

A beígért vegyes vágott, bőlére eresztve I.

Nagyjából időrendi sorrendben próbálom leírni, bemutatni, elmondani.

Kedves, drága, édes férjecskémet akartam meglepni névnapja alkalmából még március elején. Ehhez kb. egy hónappal előtte kezdtem el rajta rágódni, hogy is kéne kivitelezni. Ugyanis egy parasztinget szerettem volna neki varrni. Első körben az internet segítségét kértem, majdnem hiába. Hát, nem volt nagy siker, ugyanis szabásmintát csak olyat találtam, ami alapján réges-régen készítették az ingeket. Abban nem volt túl sok reményem, mert én egy hordható inget akartam neki varrni. Végül leesett a tantusz, hol is kaphatok használható segítséget. A lábszomszédasszonyom francia szabó szakmája szerint, egyébként meg gyönyörű agyag szobrokat készít! Megkértem, hogy készítsen méretre egy szabásmintát. Nagyjából lerajzoltam neki, hogy milyen inget gondoltam. Nem telt el egy hét sem, és egy profi szabásmintát kaptam, ami alapján gyerekjáték volt kiszabni és megvarrni az inget. Ez így szép és jó, de én csak egy önképződő foltozó vagyok. Azért nem volt ennyire vészes, mert kemény egy hét alatt készre varrtam az inget. A végén viszont akadt egy kis apróság, ami miatt azt hittem, hogy nem lesz a férjemnek fehér parasztingje. Ugyanis kék szabó krétával jelöltem a szabásvonalakat. Mivel volt rajta vasalnivaló, így szépen belevasaltam a sötétkék színt. Természetesen próbálkoztam mindenfélével. Első körben a sima mosószeres forró vizes öblítést próbáltam, majd mikor ez nem hozott pozitív eredményt, másodszorra a csoda szerrel igyekeztem eltüntetni a kék jelölést. Tudni kell erről a csodaszerről, hogy kiszedi a fű foltot, a céklát, egyszóval minden olyan foltot, amiről azt hinnénk, hogy csak ecetes ollóval jön ki a ruhából. Sajna ez sem hozott sikert. Harmadszorra a domesztos varázslatos erejét használtam. Még áztattam is vagy egy órát. Ez is kudarcba fulladt. Utoljára bevágtam a mosógépbe egy adag domesztosz társaságában a legmagasabb hőfokon. Félúton megnéztem, és láss csodát, eltűntek a szörnyű kék jelölések. Megkönnyebbültem. Pedig már kitaláltam egy megoldást, ha még sem jön ki a kréta nyoma. Kedves férjecském választ egy szép színt a Colombus színskálából és nem fehér lesz az ingje.

Nagyobbik fiam 6. születésnapjára készítettem egy pénztárcát, ami most inkább kincsrejtő buksza szerepében díszeleg a polcon.


Egy kedves törzsvásárlóm húsvéti nyuszókkal fogja meglepni a szeretteit. Íme a három nyulak.


Folyt köv.

2 megjegyzés:

  1. mi az a lábszomszédasszony?? ja, és úgy olvastam, anyagszobrokat készít.. :))
    huh, még olvasni is szörnyű volt, milyen ragaszkodó lett a kéked, már kezdtem izgulni, mikor harmadszorra sem sikerült kiszedni..
    és nagyon tetszik, amit a Fiadnak varrtál :)

    VálaszTörlés
  2. Lábszomszédasszony = az aki a hátsó szomszédunk, szokták úgy is mondani, hogy lábszomszéd. :-)
    gondolhatod, hogy milyen vacakul éreztem magam, hogy egy hétig dolgoztam rajta, és egy vacak kréta befogta a fehér vásznat.
    örülök, hogy tetszik Bátor kincs örzője! :-)

    VálaszTörlés