2010. január 13., szerda

Az ígéret szép szó...



Hát én betartom. Íme alább láthatjátok az év első alkotását, tőlem. (A másodikat már nem fogjátok látni, mert az annyira rosszul sikerült, hogy kukába került, pedig sosem szoktam kidobni semmit, főleg nem kézzel készített akármit.)

Hogy a lényegre térjek, szilveszter után már nem nagyon bírtam az ujjaimmal. Elhanyagolt szabadidős, nagyon idő igényes tevékenységemnek hódoltam, keresztszemest hímeztem. Most próbáltam először vászonra hímezni. Nem nagy valamit készítettem, de estére eléggé fájtak a szemeim. Újra le kellett szögeznem, hogy nem téli és nem lámpafénynél végezhető hobbi. Legalábbis, ha a szemem épségét meg akarom őrizni és nem akarok még több dioptriát magamnak. Szóval, hogy újra visszatérjek a fő mondanivalómhoz. Flórának elkészítettem a még mindig pőre tájékoztató füzetére egy szép kis borítót. Már igen csak megérdemelte, telis tele van csillagokkal és dícsérettel. Íme:



5 megjegyzés:

  1. Szia Gabi !
    Nekem nagyon tetszik ! Es ne tessek lebecsulni a munkadat! Igenis nagy valami kezzel, szeretettel alkotni, semmibol letrehozni valamit ! Es tuti nincs ilyen masnak a suliban :-))) Floranak gratulalok a csillagokhoz es dicseretekhez !

    VálaszTörlés
  2. Köszi, valóban nincs másnak ilyen....) Annyi kivarratlan gondolatom van, hogy lassan nem tudom hová tenni. :-) Sok szünetnek kell majd eltelni, hogy kivarrjam mind.

    VálaszTörlés
  3. Még nem dobtam ki a félresikeredett mobiltartót. :-) Jó lesz elrettentésnek.

    VálaszTörlés
  4. A szemed lestrapálása ellen ajánlom a nyakba akaszthatós nagyítót. Én is ilyet használok az apróbb lyukú hímzéseknél. Ezzel villanyfénynél is varrhatsz. Én rövidáru boltban vásároltam.
    Kata

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm az ötletet. Ugyan nagyon sokat nem keresztszemezek. Bár nemsokára mutatok egy újabb keresztszemes művemet.

    VálaszTörlés