2009. szeptember 22., kedd

Colombus.

Nem Kristóf, hanem tökéletes ruhafesték. Még szerencse, hogy nem tökéletes, mi lenne velem, ha szép egyenletes lenne a festett anyag. Nem is lenne izgalmas.

A mai délelőtt a festésé volt. Kedves jó nagyapám rám hagyott ágynemű huzatait fogtam munkára. Így sikerültek.



Pontosan nem az évszaknak megfelelő árnyalatokat választottam. Én még mindig nyaralni mennék a tengerpartra. Festettem türkizt, búzakéket, papagájsárgát -ennek már meg van a helye- mustár színűt, és egy kék-sárga átmenetest. Ami egy fali kép lesz egyszer, valamikor. Már a kép címe is megvan: Északi fény. Ja és egy szép rózsaszínűt, ami eredetileg barackvirág volt.

Gabi

U.i.:Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem sosem ugyanaz a szín festődik meg, hiába veszek ugyanolyan színt.

7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Épp ma jártam Nálad először, erre Te meg bejelöltél :)) Nálam ez vhogy akkor elmaradt, pedig ezek a színek nagyon megtetszettek! Én sem szeretem az évszaknak megfelelő színeket használni, ha nyáron van kedvem a barnához, akkor... :) A kékekért pedig mostanában különösen odavagyok. No szó ami szó, szépek az anyagok :)

    ja és én nem vettem még 2szer ugyanolyan színt, úgyhogy az utóirathoz nem tudok hozzászólni :)

    üdv
    Viki

    VálaszTörlés
  2. Üdv Viki!

    Én már jártam nálad nyáron. És örömmel vettem, hogy Szegeden tanulsz, legfőképpen azért mert rajzot. Én is ott végeztem, rajz-angolon.

    Gabi

    VálaszTörlés
  3. Ó, milyen kicsi a világ :) Akkor örülök, hogy "összefutottunk" :))
    Meg lehet kérdezni, hogy miből csináltad a diplomamunkád és miből szakdolgoztál rajzon? Vagy a 2 szak miatt lehet, hogy teljesen máshogy működött?...

    VálaszTörlés
  4. Ady néhány versét illusztráltam. A szakdogát pedig Hann tanár úr (nem is tudom, hogy le jár-e még) javaslatára, a párizsi Julian akadémiáról írtam. Nagyon érdekes téma volt. Akkoriban, 1800-as évek vége, a nők nem járhattak rajzolni férfiak közé. Így aki nagyon lehivatott volt, az beöltözött férfiruhába és úgy ült be rajzolni. Ez volt az első olyan akadémia, ahol élő modellt rajzolhattak. Sajna nem sok mindent találtam régebben róla, tíz éve még csak munkahelyeken volt net. :-(
    Angolból nem kellett szakdolgoznom.

    VálaszTörlés
  5. Azta, Ady-verseket illusztrálni, az nem semmi :) Az illusztráció nekem sosem ment.. a fejemben olyan kirajzolódik minden, a papírra viszont a kezem nem tudja átvinni... :(
    A szakdogád meg még izgalmasabbnak tűnik, ez a téma közelebb is áll hozzám.
    Hann Tanár urat én csak hallásból ismerem. Én Kovács Kevénél szakdolgozom és diplomamunkázom. (azt hiszem, ismerheted, ha 10 éve végeztél, mert ha jól tudom, talán 15 éve is ott tanít)

    VálaszTörlés
  6. Hann tanár úr műv.törit tanított. Kár, hogy már nem jár le. :-( Kovács Kevéhez jártam rajzra meg grafikára. Sajna az üvegre már nem jutott időm. :-( Talán még emlékszik rám (Cseuz Gabi) Rajz-angolosból kettő végzett abban az évben (2000).
    Szeretem Ady-t, nem is volt könnyű illusztrálni.

    VálaszTörlés