2010. március 29., hétfő

A beígért vegyes vágott, bőlére eresztve I.

Nagyjából időrendi sorrendben próbálom leírni, bemutatni, elmondani.

Kedves, drága, édes férjecskémet akartam meglepni névnapja alkalmából még március elején. Ehhez kb. egy hónappal előtte kezdtem el rajta rágódni, hogy is kéne kivitelezni. Ugyanis egy parasztinget szerettem volna neki varrni. Első körben az internet segítségét kértem, majdnem hiába. Hát, nem volt nagy siker, ugyanis szabásmintát csak olyat találtam, ami alapján réges-régen készítették az ingeket. Abban nem volt túl sok reményem, mert én egy hordható inget akartam neki varrni. Végül leesett a tantusz, hol is kaphatok használható segítséget. A lábszomszédasszonyom francia szabó szakmája szerint, egyébként meg gyönyörű agyag szobrokat készít! Megkértem, hogy készítsen méretre egy szabásmintát. Nagyjából lerajzoltam neki, hogy milyen inget gondoltam. Nem telt el egy hét sem, és egy profi szabásmintát kaptam, ami alapján gyerekjáték volt kiszabni és megvarrni az inget. Ez így szép és jó, de én csak egy önképződő foltozó vagyok. Azért nem volt ennyire vészes, mert kemény egy hét alatt készre varrtam az inget. A végén viszont akadt egy kis apróság, ami miatt azt hittem, hogy nem lesz a férjemnek fehér parasztingje. Ugyanis kék szabó krétával jelöltem a szabásvonalakat. Mivel volt rajta vasalnivaló, így szépen belevasaltam a sötétkék színt. Természetesen próbálkoztam mindenfélével. Első körben a sima mosószeres forró vizes öblítést próbáltam, majd mikor ez nem hozott pozitív eredményt, másodszorra a csoda szerrel igyekeztem eltüntetni a kék jelölést. Tudni kell erről a csodaszerről, hogy kiszedi a fű foltot, a céklát, egyszóval minden olyan foltot, amiről azt hinnénk, hogy csak ecetes ollóval jön ki a ruhából. Sajna ez sem hozott sikert. Harmadszorra a domesztos varázslatos erejét használtam. Még áztattam is vagy egy órát. Ez is kudarcba fulladt. Utoljára bevágtam a mosógépbe egy adag domesztosz társaságában a legmagasabb hőfokon. Félúton megnéztem, és láss csodát, eltűntek a szörnyű kék jelölések. Megkönnyebbültem. Pedig már kitaláltam egy megoldást, ha még sem jön ki a kréta nyoma. Kedves férjecském választ egy szép színt a Colombus színskálából és nem fehér lesz az ingje.

Nagyobbik fiam 6. születésnapjára készítettem egy pénztárcát, ami most inkább kincsrejtő buksza szerepében díszeleg a polcon.


Egy kedves törzsvásárlóm húsvéti nyuszókkal fogja meglepni a szeretteit. Íme a három nyulak.


Folyt köv.

2010. március 24., szerda

Szemezgető-vegyes vágott.

Egy kedves Meska-vásárló beválogatta a tojásgyűjtő kis táskát a szemezgetőbe! Itt megnézhetitek!

Igyekszem az elmúlt napok terméseit megmutatni. Készült kenyértartó zsák, szépséges táska, készülnek még bárányok is. Március eleji névnapi ajándékot is fogok mutatni, amihez egy kisebb történet is fog kerekedni.


2010. március 19., péntek

Hogy az ovi se maradjon ki a jóból...

...nekik is varrtam egy-egy apróságot. Így jár az, akinek két gyereke két külön csoportba jár egy oviban, duplán kell dolgoznia.


De még hogy mennyire élveztem a két kis kép elkészítését! És hogy mi a két csoport jele? Azt nektek kell kitalálni.

2010. március 18., csütörtök

Újabb húsvéti apróságok:

Az utóbbi napokban ezeken dolgoztam:


Már tavaly is készült belőle három a saját gyerekeimnek. Ebben kapták meg a húsvéti ajándékaikat. A fiúk pedig ebben gyűjtötték be a locsolkodásért járó piros tojást, csoki nyuszit. Azóta is nagy becsben vannak, mindig van valami aktuális kedvenc apróság, amit hozhatnak-vihetnek benne.

A kis táskákat itt megtalálhatjátok!

2010. március 12., péntek

Praktika III.

Nem most történt. De még mindig jobb később, mint soha.

A március havi Praktika magazinban megjelent a Betűfa, amit az elsősökkel készítettünk még tavaly októberben.



Nagyon örültem neki, hogy megláttam a saját alkotásomat. Még az iskolában is sok tanító néni megszólított, és büszkék, hogy az algyői iskolában ilyeneket készítenek a gyerekek a szülőkkel.

2010. március 11., csütörtök

Nyúl-özön.

Már jó ideje elárasztották a nyulak a házunkat. No, ne gondoljatok szőrös rágcsálókra, csak édes puha hosszúfülűekre, akik nem rágnak, nem piszkolnak.

Így kezdték:

Majd így folytatták:

És most ilyen kis édesek lettek, ahogy ruhát kaptak:

Ezek közül már három gazdára talált, a két kék és két rózsaszín még türelmesen várja a gazdáját itt.

Foltvarró szakkör V.


Kis elmaradásom van ezen a téren is. Még a legutóbbi előtti szakkör elkészült alkotásait sem mutattam.

Ezt egy hónapja készítettük, kunyhó blokk felhasználással párnahuzatot készítettünk. A Lányok nagyon serények, volt aki nem csak párnát, hanem terítőt is készített.


A két hete pedig ollótartót készítettünk. Örömmel láttam, hogy a Lányok nem csak maguknak készítettek, hanem ajándékba is varrtak ollótartót. Sőt a sajátjukat még használatba is vették.


Sajnos a kép nem lett túl jó, ugyanis a mi kis drágánk vakuja nem szabályoz le, így akkorát durran, amekkorát csak bír. Tehát közeli képet vakuval lehetetlen vele készíteni, mert tök fehér lesz a kép. Azért nincs nagy gond vele, mert ha elég világos van, ahhoz, hogy vaku nélkül fotózzunk vele, akkor gyönyörű képet tudunk vele készíteni. Igyekszem minél előbb kicserélni az alsó képet egy jobbra.

Azóta megkaptam a jobb minőségű képet és le is cseréltem!


2010. március 5., péntek

Csomagot kaptam.


Tegnap egy csomagot kaptam. A feladóról tudtam már, hogy a meglepi ajándék, amit Kiseri-től nyertem. Nagy izgalommal bontottam ki. Szép dolgokat kaptam tőle, és egy szeletkét az otthonukból.



Köszönöm szépen a szép ajándékokat!

2010. március 2., kedd

Tavaszi megújulás.

Tavaszra való tekintettel megújítottam egy kicsit a blogot. Így üdébb, tavasziasabb hangulata lett.

Jandó megkapta az ollótartót, amit nyert nálam. Jó érzés, hogy örül neki és fogja használni. Az meg még nagyobb öröm, hogy még a férje is értékeli az ajándékot.

Kicsit más:

Már januárban elkészült ez a falikép, de még nem mutathattam meg, mert ajándék lett belőle. Anyukámnak készítettem születésnapjára. A hétvégén került átadásra. Meg kell hogy mondjam, nagyon örült neki. Azóta is a lakása egyik fő dísze lett. Melengeti a lelkét ha ránéz. És az enyémet is, hogy egy kis örömet hoztam a szürke hétköznapjaiba.

Néhány részlet róla.


Kíváncsi lennék, szerintetek mit ábrázol, milyen címet adnátok neki. Én már adtam, csak kíváncsi vagyok, így az étern keresztül mások mit látnak ki belőle.